Splošni pogoji poslovanja

Dejan Vunjak s.p.
Trdinova cesta 14
1293 Šmarje-Sap

Davčna št.: 89914279
Matična št.: 8545014000
Telefon: +386/41 604 468, +386/41 614 503
E-mail: info@apartmajibrendi.com

Upravljalec spletnega mesta apartmajibrendi.com je podjetnik s podatki kot so navedeni zgoraj, in katero je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi apartmajibrendi.com oziroma ponudnik).
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne rezervacijske platforme apartmajibrendi.com (v nadaljevanju: platforma), pravice in obveznosti uporabnikov in platforme ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.
Uporabnika zavezujejo splošni pogoji poslovanja (ali »splošni pogoji«), ki so veljavni v trenutku rezervacije, t.j. ob oddaji spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
V delu kjer ti splošni pogoji implementirajo obvezne določbe zakonskih in/ali podzakonskih aktov, ki urejajo varstvo potrošnikov, se tako implementirane določbe uporabljajo samo za urejanje odnosov med ponudnikom in uporabniki v vlogi potrošnikov. Za preostale kupce veljajo splošna pravila in obveznosti, ki jih ureja vsakokrat veljavna zakonodaja ter določbe teh splošnih pogojev, ki niso posledica obveznega varstva potrošnikov.


Postopek rezervacije

Uporabnik lahko izbere katerokoli namestitev, ki je razpoložljiva v izbranem terminu. Za oddajo rezervacije mora uporabnik zagotoviti naslednje informacije:
Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja:
• Osebni podatki (ime, priimek, e-poštni naslov, telefonska številka)
• Naslov (naslov, mesto, država).
Po oddani rezervaciji se zavezujete plačati avans v višini 20% skupne cene vaše rezervacije (s pomožnimi storitvami. Ob uspešnem plačilu vas bomo obvestili ali je rezervacija potrjena. V primeru, da rezervacije ne moremo potrditi vas bomo o tem obvestili in vam povrnili nakazan znesek na plačilno sredstvo, s katerim ste plačali. Rezervacija je zavezujoča za uporabnika in ponudnika šele z njeno potrditvijo.
Preostali znesek do skupne cene namestitve in pripadajoče turistične takse ali morebitne druge prispevke ali davke ste dolžni poravnati ob prevzemu nastanitve.


Način plačila

Plačilo se lahko izvede samo s plačilno kartico (npr. Mastercard, Visa).


Izdaja računa

Ponudnik bo izstavil račun ob plačilu avansa. V tem primeru boste račun prejeli na e-pošto, ki ste nam jo zaupali ob oddaji rezervacije.
Za preostali znesek namestitve prejmete račun ob plačilu in prevzemu nastanitve.


Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256 bitni SSL certifikat, izdan iz strani pooblaščene organizacije.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Več podrobnosti o varovanju vaših osebnih podatkov lahko najdete na strani »Zasebnost«.
Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju »Varovanje osebnih podatkov«. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan ponudniku posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni in resnični.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: način odjave od prejemanja oglasnih sporočil in želja uporabnika, da ne želi sprejemati oglasnih sporočil, bo izrecno upoštevana.

Hišni red

S sprejetjem teh splošni pogojev se tudi zavezujete k spoštovanju hišnega reda:

Hišni red in osnovna pravila obnašanja:
Da bi vam zagotovili prijetno bivanje, vas prosimo da se seznanite s hišnim redom. Za vse vrste informacij vam je na voljo lastnik hiše. 
 
• Namestitev v apartmaju lahko dobi samo oseba, ki je pravilno prijavljena pri lastniku ter soglaša s hišnim redom. Obiski niso dovoljeni, razen v dogovoru z lastnikom, če se lastnik strinja. 
• Namestitev vam je na razpolago od 14. ure na dan prihoda. Na dan odhoda vas prosimo, da apartma izpraznite do 10. ure. 
• Gosti so odgovorni za svoje obnašanje v apartmajih. Gost odgovarja za morebitno škodo v apartmajih. 
• Lastnik ne prevzemata odgovornosti za stvari in dragocenosti gosta
 
Osnovna pravila obnašanja:
• Prepovedano je voditi hišne ljubljenčke, razen če je tako dogovorjeno z lastnikom. 
• Prepovedano je uničevanje opreme, izzivanje nereda in prepira ter motenje ostalih gostov v mirni uporabi namestitvene enote 
• Prepovedano povzročanje hrupa v času nočnega počitka od 23.00 do 07.00 ure. 
• Gosti so dolžni vzdrževati namestitvene enote ter jih po odhodu pustiti v stanju, v kakršnem so bile ob prevzetju ključa 
• Prepovedano je odnašati brisače, pregrinjala in ostalo iz namestitvene enote 
• Prosimo za odgovorno obnašanje in odgovorno ravnanje z inventarjem v apartmaju. 
• Prosimo za odgovorno obnašanje in ravnanje z opremo v namestitveni enoti. Gost prevzema odgovornost za nastalo škodo. 
• Kajenje v prostorih je prepovedano 
• Ob odhodu iz namestitvene enote prosimo, da zaprete okna in zaklenete vhodna vrata. Izklopite vse električne aparate (klima…). Obvezno zaprite vodo in plin! 
• Pred odhodom je gost dolžan pregledati namestitveno enoto z lastnikom objekta. 
• Ključi se morajo vrniti po koncu najema. 
• Prosimo, da med poletjem dnevno odnašate smeti iz namestitvene enote (apartmaja)


Pravno obvestilo

Spletna rezervacijska platforma apartmajibrendi.com in vsi podatki na njej, slike, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnave pritožb.
V primeru težav lahko uporabnik ponudnika kontaktira preko e-pošte info@apartmajibrendi.com. Postopek pritožbe je zaupen.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo TUKAJ.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2019/22/ES.

Te splošne lahko prenesete s klikom tukaj.

Šmarje – Sap, 1. 10. 2021